Poll Japan: meerderheid is voor ‘homohuwelijk’

Een bescheiden meerderheid van de Japanners is voor openstelling van het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht. Uit een poll van Japanse universiteiten en onderzoeksinstituten blijkt dat 51 procent van de mensen vóór is. Onder de groep tussen de 20 en 40 jaar zijn het er veel meer: 72 procent. Keerzijde van de medaille: menig Japanner accepteert geen homo’s in de eigen vriendenkring.

De enquête werd begin dit jaar gehouden onder 1.259 respondenten. Eerder deze maand werd bekend dat Shibuya, een vooruitstrevende stadswijk van de hoofdstad Tokio, partnerschapscertificaten uitreikt aan homoseksuele koppels. Het papiertje heeft alleen waarde in de stadswijk zelf, want daarbuiten geldt de Japanse grondwet die uitgaat van een huwelijk tussen een man en een vrouw. De Japanse premier liet eerder weten mordicus tegen het ‘homohuwelijk’ te zijn en te blijven. Een lichtpuntje: in 2020 worden de Olympische Spelen in Tokio gehouden, mogelijk een reden voor beleidsmakers tegen die tijd hun mening te herzien.

Lees ook:Japan reikt eerste partnercerficaten uit aan homokoppels
Lees ook:Kroaten willen geen homohuwelijk
Lees ook:Japanse First Lady verrast door op de Tokio Rainbow Pride te verschijnen
Lees ook:Referendum tegen homohuwelijk in Kroatië
Lees ook:Franse parlement verwerpt homohuwelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>