Recordaantal nieuwe hiv-gevallen in Europa

In Europa is vorig jaar bij 142.000 mensen in Europa hiv vastgesteld: een recordaantal. De stijging komt vooral door Oost-Europa, waar het aantal nieuwe gevallen in de afgelopen tien jaar verdubbelde. Dat staat in een rapport van het bureau Europa van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het Europees Centrum voor de voorkoming en beheersing van ziektes (ECDC).

De stijging in Oost-Europa betreft vooral heteroseksuele mannen en mensen die drugs gebruiken, maar in Europa als geheel komen de meeste nieuwe gevallen van hiv nog altijd door homoseksuele contacten. De WHO en ECDC vinden dat Europa te weinig maatrgelen tegen hiv neemt en roepen Europese regeringen op een actieplan te maken om ‘de hiv-epidemie in te dammen’.

Lees ook:Combinatie tbc- en hiv-infectie neemt fors toe in Europa
Lees ook:Homofobie leidt tot meer hiv en aids in Oost-Europa en Centraal-Azië
Lees ook:Tienjarig jubileum COC-Limburg Amnesty-groep
Lees ook:Aantal soa’s in Amsterdam nadert piek van jaren tachtig
Lees ook:Alarmerend EU rapport homo-discriminatie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>