Slovenen houden referendum over ‘homohuwelijk’

Op 20 december mogen de Slovenen naar de stembus om zich in een referendum uit te spreken over openstellen van het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht. In maart van dit jaar stemde een grote meerderheid in het Sloveense parlement voor openstelling van het huwelijk als ‘verbintenis tussen twee instemmende volwassenen’. Tegenstanders zamelden genoeg handtekeningen in om er een referendum over te houden.

De tegenstanders werden gesteund door de kerk. Eerder dit jaar bleek uit een peiling dat ongeveer de helft van de mensen tegen zou stemmen en 36 procent voor, maar dat is slechts een peiling, voor wat het waard is. Volgens een latere peiling door de EU zouden de voorstanders in de meerderheid zijn. Als twintig procent van de stemgerechtigde Slovenen bij de stembus op komt dagen, is het referendum geldig.

Lees ook:Slovenië staat ‘homohuwelijk’ toe
Lees ook:Slovenen naar de stembus over ‘homohuwelijk’
Lees ook:Kroaten willen geen homohuwelijk
Lees ook:Referendum tegen homohuwelijk in Kroatië
Lees ook:Australië: geen referendum over homohuwelijk, maar peiling per post

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>