Crystal meth steeds populairder in gay scene

Crystal meth (methamfetamine) wordt steeds populairder onder homomannen. Het is een witte, kristalvormige drug die kan worden gesnoven, gerookt of ingespoten. Het goedje geeft je 5 tot 8 uur een gelukzalig gevoel en is zeer verslavend. Soa Aids Nederland en stichting Mainline spraken met 27 al dan niet voormalige gebruikers van de drug, hiv-consulenten, soa-verpleegkundigen en huisartsen en publiceerden hun bevindingen in het rapport ‘Tina en slammen’.

‘In 2011 kwamen de eerste berichten binnen van mannen uit de gayscene die het gebruikten ‘, aldus Paul Zantkuijl van Soa Aids Nederland. De vraag naar ‘Tina’, de straatnaam van crystal meth, groeit en daardoor wordt de drug goedkoper. Daar schuilt het gevaar, aldus het rapport: met xtc, ketamine en ghb werd ook in de gayscene geëxperimenteerd, tot andere bevolkingsgroepen het ontdekten. Als ‘Tina;’ steeds goedkoper wordt, dreigt hetzelfde. ‘Dat zie je nu ook al in steden als Londen en Berlijn.’

Lees ook:VVD zet vraagtekens bij mogelijke promotie crystal meth
Lees ook:Slecht gesteld met homo-acceptatie op werkvloer in Nederland
Lees ook:VN wil Aids in 2030 uit de wereld hebben
Lees ook:Politie-inval in homodisco Cockring
Lees ook:Veel mensen hebben hiv en weten dat niet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>