Homo’s ‘mogen weer bloed doneren’

Homoseksuele mannen mogen weer bloed doneren. Ongetwijfeld zullen ze dat niet in groten getale komen doen, want er is een voorwaarde aan verbonden: de bloedgever mag een jaar lang geen seks hebben gehad met een andere man. Minister Schippers van Volksgezondheid gaat bekijken of er in de toekomst een kortere wachttijd dan twaalf maanden mogelijk is.

De minister overlegde over de aanpassing met onder meer het COC, bloedbank Sanquin en de Nederlandse Vereniging voor Hemofiliepatiënten. Het COC reageerde teleurgesteld, omdat er voor actieve homo’s in feite niets verandert. De wachttijd van twaalf maanden ‘is onnodig lang, aldus het COC: ‘een hiv-infectie is immers al binnen twaalf dagen vast te stellen.’ Voorzitter Tanja Ineke vindt de aanpassing ‘symbolisch, maar nauwelijks van praktisch belang voor homo- en biseksuele mannen.’ In feite ‘kunnen alleen biseksuele mannen met een langdurige monogame relatie met een vrouw bloed doneren’, aldus Ineke.

Lees ook:Franse homomannen mogen bloed doneren
Lees ook:Homo’s VS mogen bloed doneren – in Nederland nog niet
Lees ook:Homomannen mogen in toekomst mogelijk weer bloed doneren
Lees ook:Homo’s toch maar liever niet bloed laten doneren?
Lees ook:Homo mocht geen bloed doneren aan stervende moeder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>