GroenLinks trekt aan bel over belaagde homo in noodopvang Apeldoorn

GroenLinks in Apeldoorn heeft aan de bel getrokken over een homoseksuele asielzoeker uit Irak die door mede-asielzoekers is belaagd in de noodopvang in Apeldoorn. De partij wil weten wat de gemeente en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) gaan doen om de positie van LHBT’s in de noodopvang te verbeteren.

In een brief schrijft GroenLinks ‘zeer verontrust’ te zijn. ‘We zijn van mening dat het belangrijk is dat vluchtelingen bij aankomst goed worden geïnformeerd over de normen en waarden in Nederland. Iedereen is vrij zijn/haar overtuiging te hebben, maar die vrijheid kan alleen bestaan als ze tevens de moeite nemen de vrijheid van een ander te respecteren.’

Lees ook:Tweede Kamer wil aparte noodopvang bedreigde homo’s en christenen
Lees ook:Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen apart op
Lees ook:Amsterdam wacht niet langer en gaat zelf voorlichting opvangcentra regelen
Lees ook:COC wil extra maatregelen voor LHBT-vluchtelingen in alle noodopvanglocaties
Lees ook:Participatieverklaring: vluchtelingen moeten homo’s accepteren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>