Iraakse homo na uitzending Nieuwsuur belaagd in asielopvang

De asielzoeker uit Irak die vrijdagavond in Nieuwsuur vertelde dat hij in de noodopvang in Apeldoorn wordt geconfronteerd met homodiscriminatie, is na de uitzending met zijn vriend belaagd door mede-asielzoekers. Hoewel de man onherkenbaar in beeld was gebracht, herkende een aantal medebewoners de man toch. In de kantine van de opvang werden hij en zijn vriend naar eigen zeggen belaagd door drie mannen.

Zie ook: Secret Garden zoekt onderdak voor 18 roze vluchtelingen

Daarna zouden zich ook andere mensen in de kantine zich tegen de twee mannen hebben gekeerd. Rond 23.00 uur zijn ze naar buiten gevlucht. Pas om 04.00 uur durfden ze terug te keren naar de noodopvang. Het COA (Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers) bevestigt dat ze zijn lastiggevallen, maar weet niet zeker ze ook fysiek zijn belaagd en is op zoek naar een oplossing. ‘We zijn naar Nederland gekomen vanwege de homorechten in Nederland’, aldus een van beide mannen. ‘We willen zo snel mogelijk naar een veiligere plek.’ Uiteindelijk namen de twee mannen het heft in eigen handen, zijn naar Amsterdam gevlucht en opgevangen door een Marokkaanse stichting voor homo’s in Amsterdam.

Lees ook:GroenLinks trekt aan bel over belaagde homo in noodopvang Apeldoorn
Lees ook:COC wil extra maatregelen voor LHBT-vluchtelingen in alle noodopvanglocaties
Lees ook:Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen apart op
Lees ook:Arnhem: twee homo’s mishandeld met betonschaar
Lees ook:Marokko: homo’s zwaar mishandeld en gearresteerd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>