Crowdfundingsactie ‘Help Jinte aan een pruik’

Een week geleden zag Dolly B ellefleur op Facebook een oproep van transgender Jinte. Het betreft een crowdfundingsactie die ze is gestart: Help Jinte aan een pruik!

http://www.dreamordonate.nl/3355-help-jinte-aan-een-pruik.

Jinte schrijft: ‘Beste vrienden/ lezer,

Mijn naam is Jinte.

Ik ben een transgendervrouw. Een paar jaar geleden ben ik mijn transitie naar vrouw gestart. Dit leek in het begin allemaal heel goed te gaan. Hoe meer ik mijzelf werd, hoe gelukkiger ik mij voelde. Helaas ben ik door medische problemen voor een heel stuk terug bij af. Het grootste gemis is mijn haar. Door mijn allergieën en een extreem gevoelige huid kan ik geen normale pruik verdragen. Hiervoor heb ik een speciale medische pruik nodig. Deze is erg duur en kost 4.200 euro. De laatste negen maanden heb ik op vele manieren geprobeerd mijn pruik vergoed te krijgen. Mijn zorgverzekering wil alsnog geen uitzondering maken voor het volledig vergoeden van deze pruik. Het resultaat is dat ik nu al negen maanden met een katoenen hoofddoekje loop. Mijn grote wens is om vóór de kerst weer haar te krijgen. Met 168 donaties van 25 euro heb ik weer mooi haar! Ik wil u daarom oproepen mij te helpen, zodat ik de vrouw kan zijn die ik ben.

Bedankt en liefs, Jinte’

De artsen die Jinte begeleiden in haar transitie staan voor een raadsel. Ze zijn er nog niet uit waarom behandelingen die normaliter bij andere transgenders succesvol zijn in het geval van Jinte niet aanslaan. Ze heeft ook last van ernstige bijwerkingen van de behandeling zoals het verliezen van haar eigen haar en heftige allergische reacties. Het dragen van een reguliere pruik is voor haar niet mogelijk, omdat deze zijn vervaardigd van haar dat allerlei chemische bewerkingen heeft ondergaan. Alle hoop is nu gevestigd op het speciaal laten vervaardigen van een pruik die is gemaakt van haar dat op geen enkele wijze chemisch bewerkt is. De geraamde kosten zijn 4.200 euro (waarvan de verzekering, zo hoorde Jinte deze week, ongeveer 415 euro zal vergoeden). Jinte, die door alle medische tegenslagen ook nog in de ziektewet zit, ksn dat bedrag onmogelijk zelf ‘ophoesten’. Vandaar dat ze een crowdfundingsactie is gestart.

Dolly Bellefleur verspreidde de oproep en zegt: ‘Ik denk dat iedereen wel eens het gevoel heeft van ‘ik zit niet lekker in mijn vel’. Wat ik dan vaak doe is mezelf verwennen met een bezoekje aan de kapper. Waarna ik me als herboren voel. Dat gevoel gun ik Jinte ook zo. Haar situatie moet zeker de laatste tijd, nu het medisch even tegenzit,  als uitzichtloos voelen. But with a little help of some friends… Dames en heren, dames en dames, heren en heren. Hoe je de liefde ook mag consumeren? Kan ik jullie daarom verleiden een gift te doneren. Gewoon wat je kan missen. Het gaat om het gebaar. Het maakt niet uit of je 1 euro doneert, 10 of een veelvoud daarvan. Met elkaar kunnen we het verschil maken en Jinte’s zelfvertrouwen een enorme boost geven! Zodat ze met frisse moed verder kan met haar transitie. Voor de volledigheid: de productietijd van de pruik is circa 6 weken. Dus enige haast is geboden! Hoe je geld kunt overmaken lees je hier:  http://www.dreamordonate.nl/3355-help-jinte-aan-een-pruik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook:Dolly Bellefleur presenteert Art Soiree in CNCPT13
Lees ook:Een lekkere huilbui kan nooit kwaad
Lees ook:Australische transman werd zwanger en baarde kind
Lees ook:Love-in bij het Lieverdje op het Spui in Amsterdam
Lees ook:Tientallen gemeenten willen ‘genderneutraal’ worden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>