Stonewall Awards zijn ‘uit de tijd’ en gaan verdwijnen

De Britse Stonewall Awards worden donderdag 5 november voor de tiende keer uitgereikt, maar het ziet er naar uit dat het de laatste keer zal zijn. Dat meldt het Britse equivalent van het COC, Stonewall. ‘De awards zijn niet langer nodig in het moderne landschap’, zegt Stonewall-chef Ruth Hunt: sinds de prijs in 2005 werd gelanceerd, ‘hebben we een ongelofelijke reis gemaakt’. Al voegt ze eraan toe dat ‘we er nog lang niet zijn.’

‘Tien jaar geleden zouden twee zoenende mannen op tv nog voor ophef hebben gezorgd, en dit was een van de weinige award ceremonies om de vooruitgang binnen de lesbische, homo- en biseksuele gemeenschap te vieren. Maar dat is vandaag de dag simpelweg niet meer het geval. Ceremonies floreren, waar het succes en diversiteit van onze fantastische gemeenschap wordt erkend. Daarom hebben we besloten dat dit jaar de laatste Stonewall Awards worden uitgereikt.’ Het belooft een prijzenfestival te worden met Awards of the Decade, ‘het beste van’ in verschillende categorieën gedurende de afgelopen tien jaar.

 

Lees ook:Boyzone wint Stonewall Award
Lees ook:Britten tergend langzaam met ‘homohuwelijk’
Lees ook:Stonewall 2009 Award Gala in Londen
Lees ook:Stonewall stuurt voetballers regenboogveters
Lees ook:Stonewall viert 21 jarig bestaan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>