Peiling Rusland: LHBT’s moeten uit de samenleving worden verbannen

Russische LHBT’s moeten uit de samenleving worden verbannen. Dat vindt meer dan de helft van de Russen, blijkt uit een recente peiling onder de bevolking. In de poll wordt het woord ‘geliquideerd‘ gebruikt, in de Russische taal betekent dat woord niet mensen om zeep helpen: het woord staat synoniem voor ‘grootst mogelijke afkeuring’.

Was er in de jaren ’90 nog sprake van toenemende tolerantie, sinds Poetin het er deze eeuw voor het zeggen heeft, is de intolerantie onder de Russen groter geworden, met name tegenover religieuze minderheden. Veel Russen denken dat homoseksualiteit iets is dat ‘gepropageerd’ wordt en juist dat heeft Poetin in 2013 bij wet verboden.  Een lichtpuntje: Russen zijn een stuk toleranter geworden tegenover mensen met een handicap, van een kwart negatievelingen in 1989 naar pakweg 9 procent bij de laatste peiling.

Lees ook:Cohen hangt homovlag halfstok als Poetin komt
Lees ook:Conchita ‘zou geen nee zeggen tegen ontmoeting met Poetin’
Lees ook:Game creërt een ‘gay Poetin’
Lees ook:Protest tegen Poetin in Amsterdam
Lees ook:Homo-kus Poetin op New York Pride wekt woede bij Russen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>