Record aantal gemeenten doen mee aan Coming Out Dag

De jaarlijkse Coming Out Dag vindt officieel altijd op 11 oktober plaats, maar omdat het dan zondag is, valt het dit jaar op maandag 12 oktober. Een recordaantal gemeenten doen eraan mee. Op het ministerie van OCW en op de gemeentehuizen van 45 Nederlandse steden wappert op die dag de regenboogvlag.

Zie ook: Coming Out Week in Enschede en Regenboogweek Groningen

De vlag is een signaal: niet alleen aan de LHBT-bewoners in de gemeente, maar ook aan andere inwoners om gelijkheid en tolerantie na te streven. Veel gemeenten en veel middelbare scholen organiseren op Coming Out Dag speciale activiteiten. Het initiatief werd in 2008 in het leven geroepen door het toenmalige kabinet Balkenende-IV om emancipatie van de roze medemens te bevorderen.

Lees ook:Coming Out Dag 2015
Lees ook:Coming Out Week in Enschede
Lees ook:Coming Out Dag in Zwolle
Lees ook:Roermond sinds 20 september Regenboogstad
Lees ook:Woensdag 11 oktober: Coming Out Dag 2017

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>