Russische telewaakhond zet homo-organisaties op zwarte lijst

De Russische telewaakhond Roskomnadzor heeft vijf homo-organisaties op de zwarte lijst geplaatst, omdat ze ‘in strijd met het verbod op ‘homopropaganda’ hebben gehandeld’. De vrijwilligersorganisaties moeten binnen drie dagen tijd hun websites offline halen en mogen in de toekomst geen ‘homo-propaganda’ meer maken.

Volgens de telewaakhond zijn de vijf organisaties ‘respectloos naar de samenleving’ en ‘ondermijnen ze Russische familiewaarden’. Door het verbod wordt het voor vrijwilligersorganisaties steeds moeilijker om zich in te zetten voor de rechten van roze Russen.

Lees ook:Peiling Rusland: LHBT’s moeten uit de samenleving worden verbannen
Lees ook:Roze Woensdag eert de Russische LHBT sportfederatie met De Roze Voorloper
Lees ook:Alliantie christelijke roze organisaties sluit projectperiode af
Lees ook:Petitie voor ruimhartiger asielbeleid Russische LHBT’s
Lees ook:Russische homo’s krijgen sneller asiel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>