Geweld tegen LHBT’s in Amsterdam neemt toe

‘Te vaak wordt Amsterdam opgeschrikt door geweld tegen LHBT.’ Dat schrijft het Amsterdamse D66-raadslid Jan-Bert Vroege op de site van D66-Amsterdam. Met name het geweld tegen transgenders en transseksuelen lijkt toe te nemen. D66 maakt zich daar zorgen over en is bang dat er sprake is van meer van dit soort incidenten, omdat veel ervan niet bij de politie wordt gemeld.

‘Travestieten en andere paradijsvogels verdwijnen steeds meer uit het Amsterdamse straatbeeld’, schrijft Vroege. ‘Omdat ze zich niet meer veilig voelen. Juist in onze vrije stad Amsterdam moet iedereen zichzelf kunnen zijn en zich vrij kunnen voelen te dragen wat ze willen.’ Vroege gaat het College van B&W aan de tand voelen over homo- en transfoob geweld. D66 maakt zich ook zorgen over de aangiften die de politie wel bereiken: die worden door Roze in Blauw (de roze werkgroep van de politie Amsterdam) met de hand gecodeerd met een zogenaamde LHBT-code, maar door verouderde ICT worden die niet overgezet in de systemen van het OM. Dat verlaagt de kans op vervolging.

Lees ook:Politie regio Arnhem gaat geweld tegen homo’s apart registreren
Lees ook:Hardere aanpak geweld tegen homo’s
Lees ook:Amsterdam maakt vuist tegen jongerenterreur
Lees ook:Politie Amsterdam: ‘Geweld tegen transgenders te weinig gemeld’
Lees ook:Amsterdamse homo doet vaker aangifte

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>