Obama draagt homo voor in top defensie VS

De Amerikaanse president Barack Obama heeft een homoseksueel voorgedragen voor een topbaan bij defensie: hij wil dat Eric Fanning onderminister van Defensie wordt. Op dit moment is Fanning nog een naaste adviseur van de minister van defensie, Ash Carter.

Belangengroeperingen noemen zijn voordracht ‘een belangrijke stap in de erkenning en bescherming van de rechten van homoseksuelen in de Verenigde Staten’. He twas bijna voorspelbaar; conservatieven zijn not amused. ‘Homoseksualiteit mag geen voorwaarde zijn om aan een baan te komen’, zei de Republikeinse prersidentskandidaat Mike Huckabee. De voordracht van Fanning moet nog worden goedgekeurd door de Senaat, waar de Conservatieven de meerderheid hebben. Het valt dus nog te bezien of Fanning inderdaad de topbaan krijgt.

Lees ook:Eerste openlijke homo onderminister in de VS
Lees ook:Verbod op homohuwelijk in Utah opgeheven
Lees ook:Homo militairen boos over verbod deelname Canal Parade
Lees ook:Vijf generaals op defensieboot Gay Parade
Lees ook:Voorvechter homo’s bij Defensie overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>