Holland BiCon – Bi: Bekend maakt Bemind

De Holland BiCon wordt dit jaar op 26 en 27 september in Rotterdam gehouden met als thema ‘Bi: Bekend maakt Bemind’. Hiermee draagt de Holland BiCon bij aan de activiteiten rond BiVisibility day op 23 september. Deze dag wordt sinds 1999 wereldwijd gevierd en aangegrepen om biseksualiteit zichtbaar te maken. Hoewel onderzoeken aantonen dat veel mensen zich niet uitsluitend homo- of heteroseksueel voelen, blijkt biseksualiteit nog steeds lastig. Veel biseksuelen verbergen hun gevoelens of worstelen ermee hoe ze hier vorm aan kunnen geven (bron: persbericht).

Onder andere Linda Duits komt en zal haar licht laten schijnen over biseksualiteit en populaire cultuur. De Holland BiCon biedt de mogelijk om aan biseksuelen en iedereen die zich daarbij thuis voelt om een weekend lang ongedwongen zichzelf te kunnen zijn in workshops, debat en met elkaar ontmoeten. Biseksualiteit is veelal onzichtbaar maar de Holland BiCon laat zien dat je, als je dat wilt, heel goed openlijk bi kan zijn en ook dat er een enorme variatie is aan hoe je dit in kunt vullen. De inhoud bevat uit workshops met verschillende maatschappelijke thema’s maar meer actief bezig zijn met teksten en/of theater behoort tot de mogelijkheden.

De locatie is zaterdag overdag in het buurtcentrum van WMO Radar aan de Kipstraat 37 in Rotterdam, ‘s avonds is het Marlene-feest in cafe Praag, Schiedamsesingel 175. Zondag is er een gevarieerd cultureel programma op diverse plekken in Rotterdam. De Holland BiCon 2015 valt samen met de Rotterdam Pride, De vrijdag voorafgaand aan de Holland BiCon is er dan ook nog de Pride Walk van de Rotterdam Pride. ‘Uiteraard laten we ons hier ook zien’, belooft de organisatie.

Lees ook:Biseksuelen Conferentie Holland BiCon
Lees ook:Holland BiCon 2013 in Rotterdam
Lees ook:Rotterdam Pride opent met Pride Walk
Lees ook:Lesboblad ZijAanZij krijgt Bi-Award 2009
Lees ook:Rotterdam Pride – 24 t/m 27 september

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>