Totaal geen kindermisbruik bij lesbische ouderschap

Tegenstanders van lesbisch ouderschap stelen nog wel eens dat kinderen soms worden misbruikt door twee moeders. Dat blijkt een fabeltje te zijn. Amerikaanse onderzoekers bestudeerden 24 jaar lang naar lesbische moeders met kinderen en constateerden dat er totaal geen sprake is van kindermisbruik bij lesbisch ouderschap.

Er werden zeker 39 jongens en 40 meisjes rond de 18 jaar ondervraagd: geen van hen gaf aan ooit lichamelijk of seksueel te zijn misbruikt.  Bij heteroseksuele ouders blijkt ruim 26 procent lichamelijk te zijn mishandeld en zo’n 8 procent seksueel. Ook blijken kinderen van lesbische moeders het op school beter te doen, minder sociale problemen te hebben en minder agressief gedrag vertonen. Eerder deze maand bleek uit studie dat kinderen van same-sex koppels gezonder zijn.

Lees ook:Kinderen van lesbo’s gezond en gelukkig
Lees ook:Eerste duomoeders erkennen kind in gemeentehuis
Lees ook:Misbruikschandaal Duitse koorknapen veel groter dan gedacht
Lees ook:Studie: ‘Kinderen van same-sex ouders gezonder’
Lees ook:Symposium homo/lesbisch ouderschap

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>