Rotterdam Pride opent met Pride Walk

Rotterdam Pride opent met de Pride Walk, de route voor vrijheid en gelijkheid (2016: klik hier). Het festival is er voor iedereen die de vrijheid van seksuele diversiteit wil vieren. De optocht begint vrijdag 25 september om 18.00 uur bij het Stadhuis en gaat via de Lijnbaan naar de Keerweer (zijstraat Westblaak), waar burgemeester Aboutaleb de Rotterdam Pride om 19.00 uur feestelijk opent met de Starsisters. Culturele en seksuele diversiteit in alle vrijheid vieren is een krachtig signaal; Rotterdam respecteert de basisrechten van de mens en draagt deze ook uit. Hier wordt niemand beoordeeld of veroordeeld op basis van afkomst, seksuele geaardheid, overtuiging of anderszijn (bron: persbericht).

Zie ook: Holland BiCon in Rotterdam

Helaas is dit niet overal vanzelfsprekend; in veel landen is homoseksualiteit of het hebben van een andere geloofsovertuiging strafbaar. Daarom vindt Rotterdam Pride positieve aandacht voor diversiteit belangrijk. Rotterdam Pride gaat over samen zijn, in alle vrijheid. De regenboogvlag is hét symbool van vrijheid. Door de geschiedenis heen, over heel de wereld, lopen mensen hand in hand met deze vlag in de lucht. Voor solidariteit, voor gelijkheid, voor liefde. Met brassbands en zomerkoninginnen voorop viert Rotterdam Pride met alle deelnemers de stad, de vrijheid en seksuele diversiteit die Rotterdam rijk is.

Jong, oud, homo, lesbi, trans, multi’s en culti’s, iedereen is welkom om aan te sluiten.  De regenboogvlaggen worden gesponsord door Winkeltje van Jan, huisleverancier van grote roze events. Na de Pride Walk worden de vlaggen weer ingezameld en verstuurd naar de landen die geen vlaggen tot hun beschikking hebben voor hun manifestaties. De Rotterdam Pride vindt plaats van 24 tot en met 27 september op verschillende locaties in het centrum van Rotterdam. Veel activiteiten zijn gratis, soms moet worden betaald.

Lees ook:Rotterdam Pride – 24 t/m 27 september
Lees ook:Rotterdam Pride start op vrijdag 23 september met de Pride Walk
Lees ook:Pillow Fight for Love – vecht mee voor seksuele vrijheid in Rotterdam
Lees ook:Pride Amsterdam start met demonstratieve en activistische Pride Walk
Lees ook:Pride Amsterdam begint met Pride Walk op 29 juli

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>