‘Transfoob geweld lijkt toe te nemen’

Het geweld tegen transseksuelen en transgenders in Amsterdam lijkt toe te nemen. COC Nederland herhaalt de eis om transfobie officieel op te nemen in antidiscriminatiewetten, ook in de Grondwet. Onlangs kregen Diva Mayday en transvrouw Jeanine in Amsterdam op straat aangevallen. Het COC stelt dat de agressie tegen transmensen toeneemt, maar de politie vindt dat niet in de cijfers terug.

‘Maar cijfers zeggen weinig over dit onderwerp’, zegt Ellie Lust van Roze in Blauw van de Amsterdamse politie. Als ze ergens spreekt voor een roze groep, vraagt ze altijd hoe vaak ze ‘wel eens iets vervelends hebben meegemaakt vanwege hun genderidentiteit: Dan steekt bijna iedereen een hand omhoog. Als ik daarna vraag wie aangifte heeft gedaan, gaan veel handen naar beneden.’ Aangifte doen is en blijft belangrijk: alleen dan kan de politie echt in actie komen.

Lees ook:Zes berovers homo’s veroordeeld tot werk- en celstraffen
Lees ook:Politie Amsterdam: ‘Geweld tegen transgenders te weinig gemeld’
Lees ook:COC eist aanvullende maatregelen tegen geweld
Lees ook:Vijf meldingen van afpersen homo’s
Lees ook:Amsterdamse homo doet vaker aangifte

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>