Amerikaanse weigerambtenaar moet de cel in

De Amerikaanse weigerambtenaar uit Kentucky, Kim Davis, moest donderdag de gevangenis in omdat ze hardnekkig blijft weigeren huwelijkslicenties af te geven. Sinds juni mogen koppels van hetzelfde geslacht in alle Amerikaanse staten trouwen, maar Davis beroept zich op haar geloof en geeft geen boterbriefjes uit.

Om te voorkomen dat ze zou worden beschuldigd van discriminatie, geeft ze niemand huwelijkslicenties, ook niet aan heterokoppels. Een lesbisch koppel dat tot vier keer toe door Davis werd weggestuurd, spande een rechtszaak aan. De rechter bepaalde dat ze ondanks haar gewetensbezwaren haar werk moest doen en de cel in moest als ze een gerechtelijk bevel bleef negeren. Maar ze bleef weigeren en niet alleen dat: ze gaf haar ondergeschikten geen toestemming de boterbriefjes te ondertekenen. Daarop moest ze achter de tralies, koren op de molen van de conservatieven, mede omdat de presidentscampagne voor volgend jaar op gang komt. Haar opsluiting ‘is een bewijs van criminalisering van christenen in ons land’, twitterde presidentskandidaat Mike Huckabee.

Lees ook:Paus had geheim onderonsje met weigerambtenaar VS
Lees ook:Amerikaanse weigerambtenaar Kim Davis weer vrij
Lees ook:Nu ook in de VS: de weigerambtenaar
Lees ook:Den Haag ontslaat weigerambtenaar
Lees ook:Homohaters met elkaar in de clinch: Westboro Baptist Church versus Kim Davis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>