Vier Republikeinse presidentskandidaten tekenen belofte dat ze homohuwelijk ongeldig zullen verklaren

Vier Republikeinse presidentskandidaten in de VS hebben een belofte ondertekend dat ze same-sex huwelijken ongeldig zullen verklaren, mochten ze in het Witte Huis komen. De National Organisation for Marriage, dat dit week moest erkennen in het geheim te worden ondersteund door katholieke geldschieters, vroeg ze een nieuw grondwetsamendement te steunen waarin het huwelijk alleen nog wordt toegestaan voor een man met een vrouw.

Daardoor zouden duizenden afgesloten huwelijken tussen koppels van hetzelfde geslacht ongeldig kunnen worden verklaard. De organisatie vroeg ook om promotie van het ‘opnieuw gedefinieerde begrip huwelijk’ op openbare scholen te verbieden: docenten mogen dan niets meer mogen vertellen over same-sex huwelijken en koppels van hetzelfde geslacht. Ook wil de groep individuen en organisaties beschermen die tegen het ‘homohuwelijk’ zijn: zij zouden dan ongestraft mogen discrimineren.

De presidentskandidaten Rick Santorum, senator Ted Cruz, Ben Carson en de gouverner van Louisiana Bobby Jindal tekenden de belofte. Voor veel Amerikanen was dat geen verrassing, want de vier staan bekend als notoire homohaters. Carson noemde het homohuwelijk een ‘Marxistisch complot’, Cruz noemde Ellen Page onlangs een ‘liberale fascist’, Santorum denkt nog altijd dat homo’s kunnen worden genezen van hun ‘dwaling’ en Jindal probeert er in zijn staat een wet door te krijgen die discriminatie van koppels van hetzelfde geslacht toestaat.

Lees ook:Parijs: één op de acht huwelijken voor same-sex koppels
Lees ook:Hillary Clinton: ‘Hoogste tijd om huwelijk in hele VS open te stellen’
Lees ook:Church of Norway staat homohuwelijken toe
Lees ook:Homo’s mogen trouwen in Noorse kerk
Lees ook:Homohuwelijk ongeldig in Italië

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>