Nieuwe LHBT-stichting opgericht in Purmerend

Purmerend krijgt eerdaags een roze stichting: ReR Purmerend. De stichting houdt op 7 september een openingsvergadering in wijkcentrum ‘De inval’ aan Karekietpark 16. ‘Helaas is gebleken dat in Purmerend nog veel vooroordelen over LHBT’ers en dat daarmee discriminatie nog aan de orde van de dag is’, aldus de nieuwe organisatie. ‘ReR heeft als doel om in Purmerend en omstreken een open cultuur en veilig leefklimaat te realiseren.’

Die doelen wil ReR bereiken door het geven van voorlichting, het ;aangaan van de dialoog’ en het organiseren van activiteiten met en voor iedereen, niet alleen met de roze bewoners zelf. ReR gaat vijf werkgroepen tellen: Voorlichting, Religie en Cultuur, Activiteiten, Vriend en Extra ReR (voor mensen met een beperking en/of een chronische aandoening). ReR nodigt ‘alle mensen in Purmerend en omgeving uit bij de openingsvergadering aanwezig te zijn.’

Lees ook:LHBT-stichting ReR-Purmerend opgericht
Lees ook:Nieuwe homogroep in Purmerend: HOBILESTRA
Lees ook:Roze dialoogtafels tijdens Nationale Week van de Dialoog
Lees ook:‘s-Hertogenbosch in 2017 voor de tweede keer Roze Stad
Lees ook:Nieuw cultuurfonds ondersteunt kunstprojecten Amsterdam Gay Pride

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>