UN Security Council vergadert voor het eerst over LGBT-rechten

Maandag hield de Security Council van de Verenigde Naties (VN) voor het eerst een bijeenkomst over LGBT-rechten. De focus lag op terroristen van IS die in Syrië en Irak tot nu toe zeker 30 mannen hebben geëxecuteerd op grond van hun vermeende homoseksualiteit. Ze werden van hoge daken gegooid en als ze de val hadden overleefd, dood gestenigd.

Dertien van de vijftien lidstaten van de Security Council waren aanwezig; alleen Angola en Tsjaad ontbraken. Alle 193 lidstaten van de VN waren uitgenodigd voor de meeting, die was georganiseerd door de Amerikaanse en Chileense VN-ambassadeurs. De Amerikaanse ambassadeur Samantha Power sprak van een mijlpaal: nooit eerder sprak de Security Council – het machtigste orgaan van de VN – over rechten van de roze medemens. Een man uit Irak en een man uit Syrië waren uitgenodigd en vertelden hoe ze vanwege hun homoseksualiteit niet alleen door IS, maar ook door hun eigen familie op de hielen werden gezeten. Een van hen vertelde dat de militanten van IS homo’s op proberen te sporen via mobieltjes en Facebookcontacten van mannen die ze hebben gevangen genomen.

Lees ook:VN-Veiligheidsraad houdt hoorzitting over anti-homogeweld IS
Lees ook:Kinderen helpen IS om homo’s dood te stenigen
Lees ook:IS gooit homo van klif en stenigt overspelige vrouw
Lees ook:IS gooit 15-jarige tiener van het dak omdat hij homo zou zijn
Lees ook:LHBT’s op de vlucht voor IS kunnen niet langer de VS in

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>