Studie: ‘Homoseksualiteit is niet on-Afrikaans’

Homoseksualiteit is niet on-Afrikaans. Dat is de uitkomst van een studie van de Academy of Science of South Africa (ASSAf), waarin wordt geconcludeerd dat seksualiteit ‘natuurlijk gevarieerd’ is en discriminatie ‘onrechtvaardig’. Het lijkt een waarheid als een koe, maar de uitkomsten kunnen een opkikker betekenen voor LGBT’s in een aantal homofobe Afrikaanse landen.

Het rapport maakt ook gehakt van het idee dat individuen homoseksualiteit hebben overgenomen door westerse invloeden. ‘Er is geen bewijs voor de bewering dat homoseksualiteit ‘on-Afrikaans’ is. Het is geen ‘koloniale import’ en er is seksuele voorkeur voor hetzelfde geslacht of voor biseksualiteit in Afrikaanse landen verschilt niet van andere werelddelen.’ He trapport moedigt acceptatie van LGBT’s aan: ‘het komt volksgezondheid, samenleving en economische groei op de lange termijn ten goede.’

Lees ook:Homopassage terug in VN-resolutie
Lees ook:Onderzoek ILGA: 28,5 procent wereldbevolking ziet homoseksualiteit als misdaad
Lees ook:Homorechten bij VN op hun retour
Lees ook:President Gambia: ‘Homo’s moeten als malariamuggen worden bestreden’
Lees ook:Lady Gaga: ‘ Mijn biseksualiteit is geen marketing stunt’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>