VN-Veiligheidsraad houdt hoorzitting over anti-homogeweld IS

Maandag 24 augustus organiseren de Verenigde Staten en Chili een hoorzitting voor de lidstaten van de VN-Veiligheidsraad over het anti-homogeweld door de terreurbeweging IS in Syrië en Irak. Vanwege hun (vermeende) homoseksualiteit worden mannen door terroristen van IS van hoge daken naar beneden gegooid en dood gestenigd, mochten ze de val hebben overleefd.

Tot nu toe plaatste IS ten minste acht van dit soort executies op het internet. Alle lidstaten van de Veiligheidsraad zijn uitgenodigd voor de hoorzitting, maar ze zijn niet verplicht om te komen. Het is voor het eerst dat de Veiligheidsraad een hoorzitting houdt over een roze kwestie.

Lees ook:UN Security Council vergadert voor het eerst over LGBT-rechten
Lees ook:COC pleit voor behoud Meldpunt Internet Discriminatie
Lees ook:Hongarije haalt streep door EU-aanpak gelijke rechten LHBTI’s
Lees ook:IS gooit opnieuw vermeende homo van een flat omlaag
Lees ook:Brievenactie tegen dreigende executies homo’s Iran

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>