Russen ergeren zich aan ‘homo-bushokje’

Homofobe Russen ergeren zich aan een bushokje in de Russische stad Berezniki, zo’n 1.600 kilometer van de hoofdstad Moskou. Op een kunstwerk in de abri zijn twee poppetjes te zien die hand-in-hand over straat lopen: twee mannetjes met uitdossingen die doen denken aan de royal guards in Londen.

Homohaters vinden het kunstwerk in strijd met de wet tegen ‘homo-propaganda’ en eisen dat het wordt verwijderd. Het bushokje zou met kunstwerk en al langer in Berezniki staan dan dat de antihomowet bestaat, maar homofobe Russen hebben de poppetjes nu pas opgemerkt. Ze ergeren zich ook andere uitingen van ‘gevaarlijk gedrag’ in het kunstwerk, zoals nudisten, protesterende robots en spelende kinderen op gevaarlijke hoogtes.

Lees ook:Rusland heeft het nu gemunt op de homo-emoji
Lees ook:Parijse homohaters boos over kerstboom die lijkt op een buttplug
Lees ook:Extreem-rechtse Fronte Nazionale wil Poetin’s antihomowet in Italië
Lees ook:Russische poppen van vijf Bekende Britten geveild voor LGBT liefdadigheid
Lees ook:Petitie voor ruimhartiger asielbeleid Russische LHBT’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>