Gay Pride in Oeganda na schrappen anti-homowet

Nadat in Oeganda het constitutionele hof een draconische anti-homowet vorig jaar ongrondwettelijk had verklaard, beleefde het Afrikaanse land heel voorzichtig een eigen Gay Pride. Zaterdag liepen circa zeventig mensen een korte parade in Entebbe, in de buurt van de hoofdstad Kampala, als hoogtepunt van een feestweek.

Ze hielden spandoeken omhoog met teksten als ‘Ik hou van Jezus en ik ben homo’. Een van de organisatoren zei: ‘Voor ons is dit een viering van hoe wij zijn. Homo’s en lesbiennes in Oeganda blijven meestal veiligheidshalve in de kast, anders lopen ze het risico hun baan of huis te verliezen. Onlangs brak de Amerikaanse president Obama een lans voor de roze medemens tijdens zijn bezoek aan Afrika, maar een aantal Afrikaanse leiders vinden dat homoseksualiteit ‘geen deel uitmaakt van de Afrikaanse cultuur’.

Lees ook:Oeganda dreigt Aids Research Centre mis te lopen
Lees ook:Obama dreigt Oeganda om anti-homowet
Lees ook:‘Ik kom niet werken, want ik ben homo’
Lees ook:Ook VS veroordeelt Oeganda om anti-homowet
Lees ook:Premier Canada waarschuwt homofobe Oeganda

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>