Ook PvdA wil verbod LHBT-discriminatie in de Grondwet

Ook de PvdA wil dat discriminatie van LHBT’s expliciet in de Grondwet wordt opgenomen. Dat maakte Kklik Yücel afgelopen donderdag bekend. Ook wil de partij een verbod op discriminatie van transgenders in de Algemene Wet Gelijke behandeling. Het College voor de Rechten van de Mens gaf eerder al aan dat dit wenselijk is en COC Nederland en Transgender Netwerk Nederland (TNN) pleiten hier al jaren voor.

Wat het COC betreft wordt zo’n verbod onderdeel van een nieuw Roze Akkoord met de regering en het parlement, in navolging van het Roze Stembusakkoord van 2012. De PvdA voer afgelopen zaterdag mee tijdens de Canal Parade, met aan boord onder meer minister Ronald Plasterk (met hoed), stichting Orpheus en hun ambassadeur Henny Huisman, de BN’er die naar eigen zeggen graag de eerste nationale ‘homovader‘ zou willen worden.

Lees ook:Ophef over deelname ministers aan Canal Parade
Lees ook:Plasterk komt op voor homomilitairen
Lees ook:Deelname UvA aan Canal Parade had in 1998 al gekund
Lees ook:Homo militairen boos over verbod deelname Canal Parade
Lees ook:Asscher, Pechtold, Zijlstra e.v.a. bij COC’s Verkiezingsdebat 2017

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>