COC Limburg juicht initiatief voor permanent Regenboogzebrapad in Maastricht toe

Op zaterdag 25 juli heeft een artikel in het Limburgs Dagblad en Dagblad de Limburger gestaan over het permanent maken van het Regenboogzebrapad aan het Vrijthof in Maastricht. Dit initiatief komt voort uit een aantal Maastrichtse burgers. Het doel hiervan is om het Regenboogzebrapad te creëren als symbool voor acceptatie van LHBT’ers in Maastricht en Nederland en als waarschuwing dat dat – niet alleen hier maar ook elders – niet vanzelf gaat (bron: persbericht).

Zo lang twee mannen nog niet hand in hand op straat durven te lopen, nog steeds geen voetballer uit de kast durft te komen, de transgenders amper een baan krijgen en de homoseksuele ouderen in het verpleegtehuis weer de kast in gaan, moeten wij alles uit de kast halen om iedereen duidelijk te maken dat wettelijk in ons land weliswaar veel is geregeld, maar de daadwerkelijke acceptatie van LHBT’ers ver achter loopt.

Daarom juicht het COC Limburg dit initiatief toe; het Regenboogzebrapad roept vragen op, zorgt voor discussies en maakt mensen bewust dat er ook vele lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders ná de Roze Zaterdag door Maastricht lopen. Bewustwording is de eerste stap. De tweede stap is voor de gemeenteraad. COC Limburg roept de raad dan ook op om de tweede stap te zetten; maak het Regenboogzebrapad permanent en steek daarmee 10% van de Maastrichtenaren een hart onder de riem!!

Lees ook:Regenboogzebrapad mag permanent blijven liggen in Maastricht
Lees ook:Burgemeester Maastricht op werkbezoek bij COC Limburg
Lees ook:Homo’s hand in hand door Maastricht
Lees ook:Homo –en lesboactie in Maastricht
Lees ook:COC LIMBURG: Solidariteitsbijeenkomst voor slachtoffers schietpartij Orlando

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>