Veel animo voor PrEP-project Amsterdam

Er is veel animo voor het PrEP-project van de Amsterdamse GGD, waarin homomannen en transgenders die veel risico lopen op het krijgen van hiv, preventief hiv-remmers krijgen. De pil heeft nauwelijks bijwerkingen en is in de VS al vrij verkrijgbaar. In een maand tijd hebben zich 600 mannen aangemeld. Het project biedt plaats aan 370 mensen, dus een aantal mensen moet worden teleurgesteld, aldus projectleider Elske Hoornenborg.

Deelnemers krijgen komende week een lotnummer toegestuurd. Mannen met een nummer tot en met 370 worden uitgenodigd voor een screening.  Daarin wordt onder meer gekeken of een deelnemer al hiv heeft en hoe de nieren werken. Naar verwachting kan de eerste Truvada, de merknaam van de hiv-remmer die wordt gebruikt, halverwege augustus worden verstrekt. Deelnemers krijgen vier keer per jaar een hiv/soatest en een lijst vragen over onder meer hun seksuele activiteiten.

Lees ook:Kans op chlamydia onder jongeren groot
Lees ook:Tweede ronde Chlamydia Screening onder jongeren
Lees ook:George Michael schenkt song ter ere van Royal Wedding
Lees ook:It’s Raining Men als protestsong terug in de Britse Top-40
Lees ook:Veel water drinken bij gebruik XTC gevaarlijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>