Thema-avond 29 juli: LHBT-ers in de asielprocedure: wat is er bereikt en wat kan beter?

Dit jaar vaart voor het eerst een vluchtelingenboot mee tijdens de Amsterdam Gay Pride. Daarom vindt woensdag 29 juli in het Lloyd hotel aan de Oostelijke Handelskade 34 in Amsterdam om 19.00 uur een thema-avond plaats in het teken van LHBT-vluchtelingen: LHBT-ers in de asielprocedure, wat is er bereikt en wat kan beter. Sprekers met verschillende achtergronden vertellen hun verhaal. Naast vluchtelingen zelf komen onder meer Brian Lit (advocaat) en Sadhia Rafi (Vluchtelingenwerk) en Jessica van Zadelhoff (COC) vertellen over hun ervaringen. Het thema is ‘Wat is er al bereikt en wat kan nog verbeterd worden?’ Discussieleider is Glenn Helberg.

De avond wordt verder ingekleurd met muziek, en gedichten van Nafiss Nia. De avond wordt georganiseerd door ASKV/Steunpunt Vluchtelingen en is bedoeld om de positie van LHBT’ers in de asielprocedure onder de aandacht te brengen.

 Amsterdam Gay Pride is een festival om te vieren dat je kunt zijn wie je bent en mag houden van wie je wilt. En om aandacht te vragen voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkheid van LHBT’s in het bijzonder. waar ook ter wereld. In 2015 viert de Amsterdam Gay Pride haar 20-jarig bestaan. Onder het motto: SHARE LOVE, LOVE DIFFERENCES roept Amsterdam Gay Pride iedereen op om zijn visie op het thema te delen en een van haar boomerang omslagfoto’s te gebruiken van facebook.com/prideamsterdam

 

Lees ook:Initiatief feest LGBT vluchtelingen / donaties etc gezocht
Lees ook:Thema jubileumeditie Amsterdam Gay Pride: ‘Share’
Lees ook:Vijfde editie Pride Photo Award begint met een knal: 3.800 foto’s ingediend!
Lees ook:Belgian Pride in Brussel: ‘Love is too beautiful to be hidden’
Lees ook:Meeting met Turkse LGBT activisten op 4 augustus in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>