Petitie voor ruimhartiger asielbeleid Russische LHBT’s

Het IND schijnt Russische LHBT’s terug naar eigen land te sturen: afgelopen week werden drie asielaanvragen van roze Russen afgewezen. Terwijl toenmalig staatssecretaris Teeven vorige zomer in een brief aan de Kamer schreef dat zij ‘voortaan makkelijker asiel in ons land zouden krijgen’. Immers: sinds de antihomowet van 2013 hebben roze Russen het in eigen land steeds moeilijker.

De wet legaliseert in feite discriminatie van LHBT’s en het geweld tegen homo’s is in Rusland schrikbarend toegenomen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken komt deze maand met een nieuw landenrapport over Rusland en besluit dan of Russische LHBT’s inderdaad makkelijker asiel kunnen krijgen in ons land. Om een handje te helpen, is activist Sandro Kortekaas een online petitie gestart: ‘Enkeltje Rusland? No Way!’ Petitie: klik hier.

Lees ook:Russische homo’s krijgen sneller asiel
Lees ook:Russische LHBT’s krijgen als ‘risicogroep’ makkelijk asiel
Lees ook:Russische homo’s mogen naar Nederland komen
Lees ook:‘Amsterdam zegt Njet’: uitgeprocedeerde LHBT-vluchtelingen moeten hier kunnen blijven
Lees ook:Russisch ministerie tegen toeristen: ‘Doe geen homofobe uitspraken in vier landen’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>