Hillary Clinton: ‘Hoogste tijd om huwelijk in hele VS open te stellen’

‘Het is hoogste tijd dat het huwelijk in de hele Verenigde Staten wordt opengesteld voor koppels van hetzelfde geslacht.’ Dat schreef Hillary Clinton in een open brief aan het Amerikaanse Hooggerechtshof. De Democratische presidents-kandidate dringt erop aan om vóór openstelling in álle Amerikaanse staten te stemmen.

‘Van Stonewall tot City Hall, van de rechtszaal tot het stemlokaal: moedige LHBT-advocaten hebben opinies en wetten kunnen veranderen’, schrijft Clinton. ‘Iedere overwinning was een belofte aan de komende generatie dat het beter wordt. `Het is aan ons om ons aan die belofte te houden. Toekomstige generaties LHBT’s zouden niet moeten leven in een staat die hen gelijke rechten ontzegt.’

Lees ook:Amerikaanse LHBT’s nog steeds ongelijk behandeld
Lees ook:Hillary Clinton over gay issues
Lees ook:Verbod op homohuwelijk in Florida ongrondwettelijk verklaard
Lees ook:Obama roept juni uit tot landelijke roze maand
Lees ook:VS: transgenders laten massaal ID veranderen uit angst voor Trump

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>