Homohaters verpesten huwelijksreis Stephen Fry

De Britse komiek Stephen Fry (57) was met zijn nieuwe echtgenoot Elliot Spencer (30) op huwelijksreis, maar de idylle werd verstoord door homohaters. Ze trouwden in januari met elkaar en maakten later daarna een reis naar verschillende bestemmingen, waaronder Honduras. Vanwege ‘lokale gevoeligheden’ in het Midden-Amerikaanse land hebben ze Honduras noodgedwongen eerder verlaten dan gepland.

Het land is overwegend rooms-katholiek. Homoseksualiteit is er niet verboden, maar koppels van hetzelfde geslacht mogen er niet trouwen of kinderen adopteren. De komst van het pasgetrouwde stel ‘viel niet goed’, aldus Fry. Veel meer wil hij er niet over kwijt: ‘We kwamen in de problemen. het kwam neer op homohaat. We moesten daar weg.’

Lees ook:Colombia schaft verbod adoptie door same-sex koppels af
Lees ook:Duitse homo’s kunnen vanaf vandaag officieel trouwen
Lees ook:Homohuwelijk nu ook in Slovenië
Lees ook:Duitse homokoppels mogen geen kinderen adopteren
Lees ook:Grote meerderheid Slovenen stemt tegen ‘homohuwelijk’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>