Riek Stienstra-lezing 2015 over homoseksualiteit en religie

@Erik Feenstra

Donderdag 4 juni vindt de jaarlijkse Riek Stienstra lezing plaats in de Oude Lutherse Kerk, hoek Singel/Spui in Amsterdam, van 19 tot 21 uur. Thema is ‘Religie en homoseksualiteit’. Sprekers zijn godsdiensthistoricus en socioloog David Bos (VU Amsterdam) en Ludovic-Mohamed Zadeh, de eerste openlijk homoseksuele imam van Europa. Aansluitend is er een debat met vertegenwoordigers van verschillende religies.

De lezing wordt georganiseerd vanuit het project ‘I Believe I Am Gay‘, de fototentoonstelling die tot en met 14 juni is te zien  in het Bijbels Museum in Amsterdam. Aanmelden is gewenst en kan via [email protected], o.v.v. ‘Stienstralezing’. Voor en na de lezing is de expositie gratis te bekijken van 17.00 tot 18.45 en van 20.00 tot 22.45 uur. De Lutherse Kerk gaat om 18.30 uur open. Riek Stienstra overleed in november 2007. Ze was van 1974 tot 2002 directeur van Schorer die ze van kleine hulpverleningsinstelling tot één van de grootste organisaties in Europa, die gezondheid en welzijn van homo’s en lesbo’s bevorderde. Helaas ging Schorer in 2012 failliet, maar de stichting Vriendinnen en Vrienden van Schorer bleef bestaan en beheert een fonds waaruit ieder jaar projecten worden gesubsidieerd die bijdragen aan het welzijn van LHBT’s. Een vast onderdeel hiervan is de jaarlijkse Riek Stienstra lezing.

 

Lees ook:Riek Stienstra-lezing op 6 november in OBA
Lees ook:Lesbo-icoon Riek Stienstra overleden
Lees ook:Exclusief nieuw fonds voor lesbo’s en bi-vrouwen
Lees ook:Schorer Publieksdag 2010
Lees ook:Schorer-lezing 2017 op 10 januari in Leiden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>