Movisie en de Regenboogsteden

Op 10 oktober vorig jaar tekende minister Bussemaker met 41 gemeenten het convenant ‘Regenboogsteden‘, waarin zij verklaren gezamenlijk de sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van LHBT’s te verbeteren. Doel is dat dit alles in 2017 is verankerd in lokaal beleid. Kenniscentrum Movisie ondersteunt de gemeenten hierbij met advies en door het organiseren van regionale en landelijke bijeenkomsten.

De 41 Regenboogsteden zijn min of meer dezelfde gemeenten die van 2008 tot 2011 ‘Koplopergemeenten’ waren en van 2011 tot 2014 werkten aan ‘gemeentelijk LHBT-beleid’, dat de minister vanaf 2015 voortzet in ‘Regenboogsteden’. Assen is nieuw in de rij steden, in plaats van Almere. Gemeenten richten zich op het continueren en verstevigen van hun bestaande roze initiatieven, al dan niet met hulp van Movisie. Intussen kennen gemeenten eigen tradities als een lokale GayPride, rode dagen tijdens kermissen, Roze Filmfestivals en speciale roze themadagen of -weken.

Lees ook:Drenthe telt steeds meer ‘regenboogsteden’
Lees ook:Drenthe eerste ‘Regenboogprovincie’ van Nederland
Lees ook:Bussemaker praat met gemeenten over homo-emancipatie
Lees ook:Input gevraagd voor Roze Gemeentegids
Lees ook:Conferentie Koplopers Homo-emancipatiebeleid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>