Jongen gedwongen tot seks met zijn moeder om hem van homoseksualiteit te ‘genezen’

@Erik Feenstra

India is een overvol land met bizarre zeden en gewoonten als het om seks gaat. Vrouwen kunnen er beter niet alleen de straat opgaan en ook roze inwoners moeten alert zijn. Onlangs werd bekend dat een jongen werd gedwongen seks met zijn moeder te hebben: dat zou hem ‘genezen’ van zijn homoseksualiteit. Maar in India blijken vaker ‘corrigerende aanrandingen‘ plaats te vinden om een homo of lesbienne van zijn of haar ‘dwaling af te helpen’. In de deelstaat Telangana zijn meer dan een dozijn gevallen bekend waar familieleden, zoals neven of zelfs broers, moeten komen ‘helpen bij het genezingsproces’.

Een woordvoerder van de Indiase LGBT Collective vertelde de Times of India dat veel van dergelijke praktijken niet op papier worden vastgelegd, omdat de slachtoffers totaal getraumatiseerd waren. De Collective zei dat ze de afgelopen vijf jaar 15 ‘corrigerende’ aanrandingen had gerapporteerd, maar dat ze er zeker van waren dat het er veel meer moeten zijn geweest. De woordvoerder zei dat ze dergelijke zaken op het spoor kwamen als slachtoffers van huis waren weggevlucht en hulp hadden gezocht. Soms was een meisje bij haar geboorte al aan een van haar neven beloofd: die was dan degene die de ‘corrigerende verkrachting’ uitvoerde.

Lees ook:India anderhalve eeuw terug met strafbaar houden homoseksualiteit
Lees ook:Homoseks volgens rechter India niet strafbaar
Lees ook:Gemaskerde Gay Parade in India
Lees ook:Indiaas ministerie wil homoseksualiteit opnieuw strafbaar stellen
Lees ook:Goeroe: yoga kan homoseksualiteit genezen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>