Oppositie Australië wil invoering homohuwelijk

De oppositie in Australië wil het huwelijk openstellen voor koppels van hetzelfde geslacht. Oppositieleider Bill Shorten heeft maandag een wetsvoorstel bij het parlement ingediend om dit mogelijk  te maken. Tot nu toe is de liberale premier Tony Abott halsstarrig tegen het ‘homohuwelijk’. Vorige maand wees hij een referendum naar Iers voorbeeld af, omdat openstelling van het huwelijk ‘een zaak van het parlement is’, aldus de premier.

De Ieren stemden met ruim 62 procent voor openstelling, waardoor homo’s en lesbiennes in Ierland eerdaags kunnen trouwen. Dat voorbeeld uit het tot voor kort aartsconservatief-katholieke land wordt niet juichend ontvangen in het als veel liberaler geldende Australië. De afgevaardigden van de regeringspartijen schoven de hele zaak alvast voor zich uit, waardoor het wetsvoorstel niet voor het najaar in het parlement aan de orde kan komen. Trouwlustige roze Australiërs moeten voorlopig dus blijven uitwijken naar buurland Nieuw-Zeeland, waar het homohuwelijk sinds twee jaar een feit is.

Lees ook:Homohuwelijk: volgt Australië het Amerikaanse voorbeeld?
Lees ook:Tweederde Australiërs stemt voor homohuwelijk
Lees ook:Parlement Tasmanië steunt homohuwelijk
Lees ook:Nationale Rugby Bond Australië komt op vóór homohuwelijk
Lees ook:Homohuwelijk: splijtzwam in Australische politiek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>