Poppers mogelijk verboden in UK

De Britse regering werkt aan voorstelen om het gebruik van poppers aan banden te leggen. Er ligt een wetsvoorstel op tafel om verkoop helemaal te verbieden. De politie zou de bevoegdheid krijgen websites te sluiten die ‘legal highs‘ verkopen. Mensen die op verkoop worden betrapt, kunnen tot zeven jaar de gevangenis in. De minister van Justitie zegt dat jongeren die poppers snuiven ‘uitzonderlijke gezondheidsrisico’s lopen’ en dat verkopers van het goedje ‘de mogelijke gevolgen negeren’.

‘Daarom focussen we ons op de verkopers’, aldus de minister. De wet moet een eind maken aan het ‘kat-en-muissspel, waarbij nieuwe middelen sneller op de markt komen dan dat autoriteiten ze kunnen traceren en verbieden.’ In 1971 kwam er in de UK een wet die drugs illegaal maakte, maar door gerommel van met elkaar gecombineerde stofjes kon de wet bij poppers worden omzeild. Als de nieuwe wet erdoor komt, hoeft niet ieder stofje nog apart te worden onderzocht, maar kunnen psyche-actieve substanties in hun geheel worden verboden.

Lees ook:Nieuw onderzoek wijst uit: poppers kan oogschade veroorzaken
Lees ook:Nieuw anaal-condoom moet seks safer en geiler maken
Lees ook:Levensverwachting mensen met hiv ‘bijna normaal’
Lees ook:Roze stip voor vrouwenvoetbal
Lees ook:Politie-inval in homodisco Cockring

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>