Rusland grijpt in bij demonstratie tegen homofobie in Moskou

Zondag zijn zeker zeventien betogers opgepakt toen ze in de Russische hoofdstad Moskou wilden demonstreren tegen homofobie. Vanwege IDAHO, de internationale dag tegen homofobie, wilden ze gekleurde ballonnen oplaten. Circa vijftig mensen kwamen bijeen op een plein in de stad. Voor ze actie konden voerden, werden ze door de politie in een bus geduwd.

In Sint-Petersburg kon een soortgelijke demonstratie wel doorgaan en lieten mensen ballonnen opstijgen. Sinds president Poetin in 2013 en wet invoerde die ‘homopropaganda’ verbiedt, hebben LHBT’s in Rusland steeds meer te maken met discriminatie en anti-homogeweld.

Lees ook:Homodemonstratie Georgië mondt uit in vechtpartij
Lees ook:Politie arresteert 14 homoactivisten in Sint Petersburg
Lees ook:Rusland verwijderd Steve Jobs-monument omdat Tim Cook homo is
Lees ook:Gay Pride Litouwen loopt uit op rellen
Lees ook:In Rusland weggehaalde Steve Jobs-monument staat te koop

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>