Lesmethode Gelijk = Gelijk wint LHBT Innovatieprijs

De lesmethode Gelijk = Gelijk voor het basisonderwijs heeft de LHBT Innovatieprijs gewonnen. Dat maakte minister Jet Bussemaker zondag (op IDAHO) bekend in de Haagse Koninklijke Schouwburg. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen reikt de prijs om het jaar uit aan een persoon, groep of organisatie die zich inzet voor verbetering van de positie van LHBT’s in de samenleving.

Gelijk = Gelijk leert scholieren van de basisschool over discriminatie en vooroordelen en hoe je die kunt voorkomen. Bij het project staan joodse, islamitische en homoseksuele jongeren als drietal voor de klas en vertellen over hun persoonlijke ervaringen. De prijs bestaat uit een kunstwerk en 10.000 euro. De andere genomineerden waren Chris Belloni, de maker van de de film ‘I Am Gay and Muslim‘ en The Genderbread Kit, een lesprogramma voor het voortgezet onderwijs.

Lees ook:Chris Meloni (‘I Am Gay and Muslim’) genomineerd voor LHBT-Innovatieprijs
Lees ook:Bussemaker: ‘Meer aandacht voorkomen discriminatie LHBT’s in lerarenopleiding’
Lees ook:Presentatie voorlichtingsfilm ‘Wie van de drie’
Lees ook:Harry Potter acteur steunt homo jongerenhulplijn
Lees ook:Les amours imaginaires wint Rotterdamse filmprijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>