Nederlandse Basketball Bond komt met actieplan homoacceptatie

De Nederlandse Basketball Bond (NBB) lanceert een actieplan voor acceptatie van LHBT’s is het basketball, met als titel ‘Alles uit de kast voor een veilige coming-out’. Het plan wordt zaterdag 16 mei gelanceerd tijdens het basketbal finale weekend in Zwolle, een dag voor IDAHO, de internationale dag tegen homofobie.

In het plan staan tien actiepunten verdeeld over zes onderwerpen: opleiding, voorlichting, ondersteuning, optreden, goede voorbeelden geven en evalueren. De NBB wil een bijdrage leveren aan een veilig sportklimaat voor iedereen en zet zich daar samen met Gay Union Through Sports (GUTS) voor in. In de rust van de finale wedstrijd in Zwolle zetten NBB en GUTS hun handtekening en wordt het actieplan officieel gelanceerd.

Lees ook:LHBT-acceptatie op agenda Nationaal Hockey Congres 2015
Lees ook:Voetbalboot op de Amsterdam Canal Parade
Lees ook:COC op Stratenfestival Zwolle
Lees ook:Bussemaker praat met gemeenten over homo-emancipatie
Lees ook:Hand-in-hand actie COC Zwolle

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>