Ludieke actie tegen Russische duikboten in Zweedse wateren: ‘Welkom in Zweden. Gay sinds 1944′

De Zweedse vredesorganisatie Swedish Peace & Arbritragtion Society (SPAS) heeft een ludieke actie bedacht om Russische duikboten af te schrikken (image ‘singing sailor’: klik hier). SPAS heeft een neonbord onder water geplaatst met een dansende zeeman un zwembroek die zijn heupeen heen en weer beweegt, met in het Zweeds en het Russisch de tekst: ‘Welkom in Zweden, Gay sinds 1944.’

In 1944 werd het verbod op homoseksualiteit in Zweden afgeschaft. Het bord zendt ook een morse-signaal uit: ‘This Way If Your’re Gay’. Het bord is op een plek in de Oostzee geplaatst waar Russische onderzeeërs gespot zouden zijn en zou Russische duikbootbemaning moeten afschrikken: homopropaganda is immers verboden in Rusland. Volgens de SPAS is de dansende homoseksuele zeeman een veel goedkopere methode om Zweden te beschermen tegen Russische duikboten dan de – tot nu toe vruchteloze – patrouilles en zoektochten van de Zweedse marine. Het bord is ook een hint naar de Zweedse regering om na te denken over vreedzamere oplossingen om het land te beschermen, zonder militair in te grijpen.

Lees ook:IKEA stopt in Rusland met magazine ‘Live’ vanwege ‘homopropaganda’
Lees ook:Nederlandse ‘homopropagandisten’ opgepakt in Rusland
Lees ook:Russische telewaakhond zet homo-organisaties op zwarte lijst
Lees ook:Poetin: homo’s welkom, als ze maar bij kinderen wegblijven
Lees ook:Ludiek protest atleten op WK in Moskou

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>