Wake tegen homofobie op 17 mei

Op zondag 17 mei, de internationale dag tegen homofobie IDAHO, is er in de Amsterdamse Oranjekerk in de Tweede van der Helststraat (bij het Sarphatipark) een wake tegen homo-, bi- en transfobie. De collecte tijdens de wake is voor het Pride Fonds van het COC en Amnesty International. De landelijke christelijke roze koepelorganisatie LKP organiseert de wake in samenwerking met de vredeskerk en de Oranjekerk.

Zie ook: Homo-tolerantie flinterdun

Er wordt stilgestaan bij het wereldwijde geweld tegen LHBT’s. Slachtoffers worden herdacht, onder meer door getuigenissen van de LHBT’s in kwestie. De wake is van 20.30 tot 21.30 uur in de Oranjekerk.

Lees ook:Eerste IDAHOT-wake in Nederland op 17 mei
Lees ook:Wake bij Oude Kerk Amsterdam vanwege geweld tegen LHBT’s
Lees ook:Geweld tegen homo’s in Rusland blijft onbestraft
Lees ook:Minister bij Dodenherdenking Homomonument
Lees ook:Dodenherdenking Homomonument 4 mei

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>