Implantaat kan ‘revolutie’ betekenen bij behandeling hiv

Een nieuwe manier van medicijnen toedienen kan een ‘revolutie’ betekenen bij de behandeling van mensen met hiv. Een onderhuidse implantaat, zo groot als een lucifer, die lijkt op een anticonceptie-implantaat, kan de patiënt met hiv medicatie toedienen. Volgens wetenschappers van het Oak Crest Institute of Science in Californië werkt dat effectiever, omdat de patiënt er dan niet meer aan hoeft te denken dat hij regelmatig zijn pillen slikt.

Tot nu toe is dat een struikelblok bij de behandeling van hiv: patiënten kunnen hun medicijnen nog wel eens vergeten, of nemen niet de juiste hoeveelheid in. Een implantaat garandeert op ieder moment van de dag de juiste hoeveelheid medicatie in het lichaam, aldus de wetenschappers. Bij de eerste testen met implantaten werden geen bijwerkingen vastgesteld. Experts werken aan een implantaat dat 12 maanden lang zijn werk kan doen.

Lees ook:Eiwit ontdekt dat hiv halt toeroept
Lees ook:Behandeling hiv kan met één medicijn
Lees ook:Hiv-resistentie neemt toe in ontwikkelingslanden
Lees ook:Studie: betere afweer hiv-patiënt
Lees ook:Hiv wordt agressiever

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>