Raad van Europa neemt resolutie transgenderrechten aan

De Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa (PACE) heeft een resolutie aangenomen die rechten van transgenders in Europa verbetert. De resolutie werd met tweederde meerderheid aangenomen. Daarin worden de lidstaten van de Raad van Europa opgeroepen te stoppen met discriminatie van transgenders en schrappen van wetten die hun rechten inperken.

Genderidentiteit moet worden opgenomen in antidiscrtiminatiewetgeving, om werkloosheid bij ransgenders te verminderen en transfoob geweld tegen te gaan. De lidstaten zouden transgenders bij geslachtsregistratie zelf moeten laten bepalen hoe ze worden aangemeld. Nu is in 33 lidstaten aanpassing van de geslachtsaanduiding alleen mogelijk na sterilisatie, medische diagnose en eventuele echtscheiding. In ons land is sterilisatie sinds vorig jaar niet langer vereist, maar ook in ons land bestaat er geen bepaling die discriminatie van transgenders verbiedt. De resolutie stelt voor in plaats van ‘m’ en ‘v’ een derde genderaanduiding (‘x’) in te voeren.

Lees ook:Historische dag bij de VN voor homo’s
Lees ook:Unicum: LHBT-rechten worden vast onderdeel agenda VN
Lees ook:EU wil vrij verkeer voor iedereen, ook voor LHBT’s
Lees ook:Nieuwe wet mijlpaal voor transgenders
Lees ook:Belangrijke stap naar betere transgenderwet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>