Lintje voor Oscar Hammerstein

Ook Oscar Hammerstein heeft in Amsterdam een lintje gekregen en mag zich sinds vandaag Ridder in de Orde van Oranje Nassau noemen. De Amsterdamse advocaat schreef een boek over zijn leven, ‘Ik heb de tijd‘, over zijn studentenleven in Leiden, zijn carrière als advocaat, het oplopen van  hiv en hoe hij in de Verenigde Staten peperdure pillen kocht, waar veel van zijn vrienden aan aids zijn overleden, terwijl hij nog leeft.

Hammerstein (1954) is voorzitter van het Staetshuys Fonds, een stichting die jonge zang- en muziektalenten steunt. Het kan verkeren: krijgt hij nu een lintje, ruim twintig jaar gleden, in 1994, werd hij opgepakt omdat Fred Teeven hem ervan verdacht geld van drugshandelaar ‘De Hakkelaar’ te hebben witgewassen. Hij zat zes weken vast, werd uit het advocatenkantoor gezet waarvoor hij werkte, maar werd uiteindelijk overal van vrijgesproken. Hij eiste 1,2 miljoen gulden van de staat, maar dat werd afgewezen. In 2000 richtte hij een advocatenkantoor op het Gerard Spong. In 2011 kregen ze onenigheid; Hammerstein begon zijn eigen kantoor.

Lees ook:Stichting Vrienden van de GayKrant laat beslag leggen op huizen Henk Krol
Lees ook:Speurtocht naar geheime minnaar Kooistra
Lees ook:Stichting Vrienden van de Gay Krant doet aangifte tegen Henk Krol wegens oplichting
Lees ook:Lintje voor Josee Rothuizen
Lees ook:Albert Verlinde krijgt lintje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>