Egypte mag buitenlandse homo’s de toegang weigeren of het land uitzetten

Egypte mag buitenlandse homoseksuelen de toegang weigeren of het land uitzetten. Dat heeft een rechtbank afgelopen dinsdag bepaald, die een zaak behandelde van een homo uit Libië die in 2008 de toegang werd ontzegd dor het ministerie van Binnenlandse Zaken. Hij probeerde weer toegelaten te worden in Egypte, om er zijn studie aan de Arabische Technische Hogeschool af te maken.

De rechter stelde het ministerie in het gelijk, vanwege ‘het algemeen belang en religieuze en sociale normen en waarden’. De man in kwestie werd afgestempeld als homo, hoewel het niet duidelijk is waaraan hij zich schuldig zou hebben gemaakt. Mannen die worden beschuldigd van homoseksualiteit, worden door Egyptische autoriteiten vaak van ‘bandeloosheid’ beschuldigd, omdat het land geen specifieke anti-homowet kent. Volgens homo-activisten is het aantal arrestaties van homomannen de laatste maanden dramatisch gestegen.

Lees ook:Grindr waarschuwt gebruikers in Egypte
Lees ook:Vrijspraak in homoproces Egypte
Lees ook:Swiss Film Festival ontslaat Mona Iraqi voor haar aandeel in homo-razzia sauna Egypte
Lees ook:Homo’s hebben geen leven in Kirgizië
Lees ook:Mannen in Egypte gearresteerd vanwege homohuwelijk op video

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>