Kerk in Londen organiseert conferentie over genezen van homo’s

@Erik Feenstra

In de Verenigde Staten willen ze er vanaf (althans: Obama), maar in Londen wordt er een conferentie aan gewijd: genezing van homoseksualiteit. De Zevende Dag-adventskerk in Londen nodigt ‘ex-gays’ uit om te komen vertellen hoe ze van hun ‘gruwelijk zondige dwalingen’ afkwamen. De Holy Sexuality Conference vindt plaats van 21 tot en met 23 april in het Advent Centre in Londen.

In de aankondiging staat dat deelnemers ‘aangrijpende verhalen te horen zullen krijgen van mensen die hun geaardheid wisten te overwinnen, zijn genezen en vrome Zevende-Dagsadventisten zijn geworden’. Onlangs nog zei de Britse vice-premier Nick Clegg dat ‘gay-cure therapie’ in zijn ogen ‘gevaarlijke onzin’ is. ‘Als je ergens van zou moeten genezen, is het wel van de ouderwetse gedachte dat homo-zijn fout is en iets om je voor te schamen. Seksualiteit is geen ziekte!’ Sterker nog, Clegg omschreef de genezingstherapie als ‘onethisch en potentieel gevaarlijk, die geen plek verdient binnen het landelijke gezondheidssysteem’.

Lees ook:Conferentie over genezing homo’s
Lees ook:Republikeinse favoriet Michelle Bachmann is behoorlijk homofoob
Lees ook:Tv-dokter Christian Jessen probeert zichzelf te ‘genezen’ van homoseksualiteit in tv-show
Lees ook:‘Niet naar Adele luisteren als je hetero wilt blijven’
Lees ook:Partijen boos over vergoeding homothearapie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>