Een gruwel voor menig Amerikaan: Boy Scouts werven homoseksuele leider

Een Amerikaanse Boy Scouts afdeling in New York heeft een openlijk homoseksueel als nieuwe leider aanvaard. Een gruwel in de ogen van menig Amerikaan. Sinds 2013 mogen minderjarige leden openlijk homo zijn, maar niet meer vanaf hun 18e. Voor die tijd was homoseksualiteit compleet taboe in deze jongenswereld.

Meer en meer leden en leiders die uit de groep waren gezet omdat ze homo waren, stapten met hun verhaal naar de pers. Dat leidde tot protesten en onder druk werd het beleid in 2013 veranderd voor scouts tot 18 jaar. De afdeling New York gaat nu een stap verder en wil een scout tot leider maken, die eerdaags 18 wordt, al jaren lid is en … openlijk homoseksueel. Het schijnt dat meerdere padvindersgroepen in het land het strakke beleid stiekem naast zich neerleggen. De groep in New York is er niet heimelijk over, maar kan dat ook niet, want de geaardheid van de scout in kwestie is al jaren bekend.

Lees ook:Homofoben krijgen forse huurverhoging
Lees ook:Nederlandse primeur voor Modellen m/v
Lees ook:Boy Scouts of America laat homojongeren toe
Lees ook:Biograaf: ‘Thatcher dacht dat Edward Heath homo was’
Lees ook:Flevoland krijgt mogelijk eigen COC-vereniging

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>