‘Geld voor referendum homohuwelijk beter te besteden aan gratis hiv-testen’

Al het geld dat opgaat aan het organiseren van een referendum over het ‘homohuwelijk’ kan beter worden besteed aan gratis hiv-testen voor homoseksuelen, omdat in deze groep het aantal nieuwe gevallen van hiv stijgt.’ Dat vindt de Ierse senator Jim Walsh. Eerder verliet de parlementariër de Ierse Fianna Fair party omdat die voor openstelling van het huwelijk is.

Eind mei stemmen de Ieren in een referendum over de same-sex marriage. In februari vorig jaar had Walsh het over ‘gevaarlijke, kwaadaardige elementen’ binnen de homogemeenschap. Gisteren werd bekend dat een Ierse studentenvereniging een briefkaart had ontvangen met de bewering dat openstelling van het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht een vrijbrief is voor pedofilie.

Lees ook:Steun voor homohuwelijk opluchting voor Ierse regering
Lees ook:Apocalyps dreigt als Ierland homohuwelijk toestaat
Lees ook:Ontroerende video voor ja-campagne referendum homohuwelijk in Ierland
Lees ook:Ierland maakt zich op voor historisch referendum over ‘homohuwelijk’
Lees ook:Minister Ierland waarschuwt niet te vroeg te juichen bij referendum humohuwelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>